Religija- Hriscanstvo

Objašnjnje i analiza

Generalna — Autor deksa @ 03:20

Poštovani posetioci,

Posle tragične smrti poglavara naše pravoslavne crkve odlučio sam da napravim određenu pauzu u pisanju bloga...

Naravno,završiću ono što sam započeo..

Hajde sada da sumiramo malo situaciju pa se vraćamo temi:

Dakle,desilo se to da sam otužen kako ove spise "vadim" ili uzimam iz subtitla nekog dokumentarnog filma namenjen "glupavim ljudima i neznalicama" !  Pa očigledno je da je upravo ta osoba koja je "lansirala" kritike na moj račun očigledno pogledala taj film,što je dakle, svrstava u grupu svih ostalih neznalica...  Ali! Hey.. Ovo je slobodna zemlja i sa svom slobodom govora,tako da... ne osuđujem!

Dalje, to je tačno! Jesam to uradio i nastaviću tako do kraja iznošenja celokupne tematike. Ono što neki očigledno nisu primetili ili videli, jeste da sam u ranijim postovima jasno naglasio da prenosim tuđa razmišljanja i poglede.

Film iz kog je poteklo sve je plod jednog istraživanja daleko započetog pre njegovog samog plasmana u javnost. U njegovoj osnovi je sasvim drugačiji pogled na jednu veoma širokopojasnu ili opširnu temu pod nazivom Religija!

O čemu se radi?

Dokumentarac u svom sadržaju ima iznete 100% tačne činjenice, od kojih je nama većina poznata iz istorije u ranijem školovanju. Međutim to je nebitno, ono što sam hteo reći jeste da to gledanje na celu stvar koja se i tamo u ovde sa nama emituje nije pogrešna...  Film odvaja ljude od njihove fanatičnosti prema nekoj duhovnoj tradiciji i poštovanju svetog. Odvaja ih time što pruža na sve ovo i pogled sa naučne strane,kao i priznaćete,veoma velike sličnosti među samim osnovama mladih, soteroloških (soter(grč.)-spasilac) religija i njihovim sličnostima sa ranijim Politeitičkim shvatanjima, kao što su bile u : Egiptu, potom u staroj Grčkoj i Rimu. Doduše veoma bitna razlika u tome je što po ovim(mlađim) religijama postoji "kraj sveta". Zato i postoji još jedan naziv za njih. Tj. one se nazivaju eshatološkim religijama(Eshaton(grč.)- ono krajnje). Tačnije učenje o poslednjim istinama o čoveku i svetu!

I tako,niko nije rekao da je naša,kao i druga religija jedna velika prevara! Niko nije tražio da se neko od nas odrekne svoje vere i poštovanja propisa u skladu sa duhovnom tradicijom!  Ali sa takvim tonom sam morao početi da bi se privukla koja pažnja...

Na osnovu vaših komenatra i pitanja pisaću sl. postove, tako da pitajte bez pardona! A temi se kasnije vraćamo.

 I dokumentarac će biti postovan na kraju svega, tako da će moći svako da ga peruzme ko prati moje piskaranje! Naravno sa prevodom! LaughingLaughing

Samo neka posluži svim onim fanaticima,koji se na veru tako i pozivaju...  I navodnim modernim "krstašima" kao materijal edukativnog karaktera za proširivanje vidika znanja.

Srdačno, s poštovanjem, autor Deksa


Powered by blog.co.yu